in de media

Aankondiging in Amersfoort NU van de presentatie van mijn derde boek Als Niets op 17 januari

http://amersfoortnu.nl/nieuws/oud-stadsdichter-arjen-van-der-linden-presenteert-derde-boek-1.5571515

 

Uit De Stad Amersfoort naar aanleiding van de Boekpresentatie op 1 december 2013 

Voor jou en jij; de fotograaf en de dichter

 

03-12-2013
VAN DE REDACTIE
 
 
 
 
AMERSFOORT - Nico Brons is een bijzonder mens en een bijzondere fotograaf; wars van alle regeltjes die in de fotografie gelden. Zondagmiddag 1 december presenteerde hij zijn eerste boek 'Voor jou en jij', in een mooie samenwerking gemaakt met kunstenaar, musicus en dichter Arjen van der Linden. Nico is intussen gewoon professioneel fotograaf die heel tevreden opdrachtgevers heeft, maar hij ontwikkelt ook nieuwe richtingen in de fotografie en zoekt uitdagingen die altijd weer iets verrassends opleveren.

Een logische ontwikkeling? Zeker niet; een paar jaar geleden is hij ontslagen als IT-specialist, en openbaarde zich een hinderlijke en niet te genezen ziekte; voor veel mensen een reden het hoofd in de schoot te leggen. Nico ging de hoogste uitdaging aan in de fotografie: de Fotoacademie in Amsterdam, waar hij meteen één van de oudste studenten ooit werd. Het tekent Nico dat iedereen in zijn omgeving een groter vertrouwen had dat hij het zou halen dan hij zelf. Nu is het zo ver, het boek 'Voor jou en jij' is zijn afstudeerwerk. Hij heeft met name de Iphone-fotografie ontwikkeld tot een nieuwe kunstvorm. Het lijkt zo gemakkelijk, een foto maken en met een paar 'apps' er wat filters overheen plakken. Echter, de beelden van Nico lijken alleen in de verte nog met fotografie te maken te hebben. Voor wie ernaar kijkt, werken ze meteen op het gevoel. De gedichten van Arjen van der Linden sluiten naadloos aan en versterken dat gevoel.

Er was een grote opkomst tijdens de presentatie van het boek in Zandfoort aan de Eem, waar Arjen een aantal gedichten voordroeg op muziek van zijn band de Koffers. Mathijs Bakker van CSN-groep, de voormalig werkgever van Nico en financier van het boek, mocht als eerste een exemplaar van de schitterende 'limited edition' in ontvangst nemen. Wethouder Pim van den Berg kreeg het tweede exemplaar van Arjen van der Linden. Binnenkort zal het boek ook in de boekhandel te verkrijgen zijn, maar intussen kunnen mensen zich wenden naar Nico Brons zelf: www.nicobrons.nl

Nico Brons en Arjen van der Linden vertellen op de fotot aan Mirjam Barendregt hoe het boek tot stand is gekomen.

http://www.destadamersfoort.nl/lokaal/voor_jou_en_jij_de_fotograaf_en_de_dichter_2744996.html

 

Interview door Liesbeth Daale voor Exto

http://www.exto.nl/forum/viewtopic.php?f=20&t=3159

Arjen van der Linden opent nieuwe serie Preek van de Leek 033

Voormalig stadsdichter op de kansel

14-11-2013
Door: Ruth Gorissen

Kunstenaar, dichter, drummer en docent Arjen van der Linden opent een nieuwe serie van de Amersfoortse Preek van de Leek. De voormalige stadsdichter beklimt op zondag 24 november om 16.00 uur de kansel van de St.Franciscus Xaveriuskerk aan’t Zand 31 in Amersfoort.
De PvdL033 wordt gehouden van 16.00 tot 17.00 uur en is vrij toegankelijk. Na afloop is er gelegenheid om na te praten en een glaasje te drinken in de pastorie.

Maak werk van je talent
De veelzijdige kunstenaar maakt ons deelgenoot van zijn zoektocht naar ‘talent’. Gebruiken wij eigenlijk onze eigen talenten wel? En hoe helpen wij bijvoorbeeld jongeren om hun talenten te ontdekken en ze te gebruiken? Zelf zegt hij daarover: “Je talent, soms je vriend, soms je vijand. Het hebben is één, het voeden twee en het doorontwikkelen, professionaliseren is drie. Een eeuwig gevecht waar je veel lol van kunt hebben! Wij realiseren ons soms te weinig hoe bevoorrecht wij in Nederland zijn. Ik zeg: maak werk van jouw talent!”
Degenen die Arjen al eerder aan het werk hebben gezien, weten dat het gegarandeerd een boeiend en soms poëtisch verhaal wordt met uiteraard zijn eigen muziek.

Preek van de Leek033
Voor de PvdL033 worden meer of minder bekende mensen, al dan niet uit Amersfoort, uitgedaagd om de kansel te beklimmen. Niet om een lezing te houden, maar om voor één keer de beproefde vorm van een kerkdienst te volgen en daar zowel met tekst als muziek een eigen invulling aan te geven. Het resultaat: boeiende, openhartige en vaak verrassende verhalen ingebed in een traditionele liturgie. Lekenprekers verbinden belangrijke maatschappelijke of individuele thema’s met een Bijbelverhaal.

Amersfoorts succes
Met in het vorige seizoen steeds rond 140 mensen in de kerk mag de Amersfoortse Preek van de Leek een succes worden genoemd. Initiatiefnemers Jos van Oord en Ruth Gorissen, bijgestaan door de Amersfoortse theologen Wiena Bakker en Gerard van der Klis, trokken de conclusie dat er in Amersfoort voldoende animo èn voldoende ‘talent’ is voor een tweede serie. De preek van 24 november is de opmaat naar drie preken in 2014 op 2 februari, 2 maart en 6 april.
Locatie: St. Franciscus Xaveriuskerk, 't Zand 31, Amersfoort