drummer

Als kind al maakte ik van mijn moeders pannenset een drumstel; de pressurecooker als bassdrum en het vergiet als snare, wat deksels als bekkens en met de pollepels in handen kon het spel beginnen.

Wat later kocht ik in carnavalstijd een paar feesttamboerijnen om meer het idee te krijgen op een vel te slaan in plaats van op een stalen bodem en de bassdrum was een wasmiddelton. Het begon erop te lijken. Maar toen ik echte stokken en brushes (kwastjes) kocht om het te vervolmaken vlogen de tamboerijnvellen me om de oren en werd het tijd voor echte trommels. Bij Van de Weert op het Havik kocht ik mijn eerste trommel; een feest. Kon er de hele nacht niet van slapen!

 

Op mijn twaalfde speelde ik met mijn vriend Frank von Meijenfeldt in ons eerste bandje: AF Move. We traden 3 keer op. Daarna kwam ik in het combo van de Bergkerk: Nameless Monk. We speelden ook in andere kerkdiensten, verdienden het salarisje van een krantenloper en…kregen instrumenten! Olé! Op vrijdagavond rockten we dan de soos plat met covers van Earring, Beatles en Stones. Daar deed je het voor!

 

Toen ging het los onder andere Paradigm (symfonische rock), Compromis (jazzrock-fusion), Splinter (fusion), The Generation Band (goud van oud), Tobias (allround feestband), Jan Ament Kwartet (jazz), Direct Inject (allround band), Coverstory (allround band), Dutch Treat (Nederlandstalige jazz), Patrick Mackaaij Band, Biggles (forgotten songs)

en De Koffers (loungejazz en poëzie).

In gedachte lijkt het me nog wel eens wat om bij De Varkens uit Zwijndrecht te spelen en moddervette boerenrock te spelen!

 

Ook als kunstzinnig voorwerp, als beeld, is een drumstel een fantastisch ding; ik kan er uren naar kijken, laat staan luisteren, strelen en bespelen.

Een ritmisch leven is een dynamisch leven… Houden zo, dus!

Heb je een aanleiding voor een feest(je) en wil je live muziek, dan kun jij mij benaderen voor de muzikale noot met Compromis, Coverstory, The Genties, HighFive of De Koffers.

THE GENTIES forgotten songs van Gino Vanelli, Steely Dan, Toto, Chris Rea etc.

Het jazzkwartet HIGH FIVE met bobstandards van Art Blakey, Sonny Rollins, Miles Davis etc

https://www.youtube.com/watch?v=2xA82hJMWG8