wat was

2015
 
Dit jaar waren er diverse muzikale optredens in en buiten Amersfoort met De Koffers, High5 en The Genties. Van Koningsdag in Woudenberg tot Gluren bij de Buren in Amersfoort en van Amersfoort Jazz tot De Observant.
 
Als dichter was ik betrokken bij de eerste Nacht van de Literatuur in Amersfoort op 19 september. Ik mocht het nieuwe festijn onder de Lieve-Vrouwetoren openen en trad daarna op in een boot van De Waterlijn en in Brouwerij de Drie Ringen.
 
en .... ik heb hard gewerkt aan mijn derde boek dat op 17 januari 2016 het levenslicht ziet.
 
2014
 
De eerste activiteit van het nog verse jaar 2014 was een optreden tijdens de door Patrick Nederkoorn gepresenteerde talkshow De Staat van de Stad. Te gast op 13 januari in De Lieve Vrouw waren onder andere de oud-burgemeesters Annie Brouwer en Albertine van Vliet en de huidige burgemeester Lucas Bolsius. Met mijn volgens sommigen provocatieve gedicht probeerde ik de staat van de stad te duiden in relatie tot de rol en taak van de burgemeester. Oordeel zelf en lees `In alle staten´ (onder het kopje "dichter").
 
Op 12 en 13 februari werden in Club5 vier afleveringen van de politieke talkshow 033Politiek opgenomen. In deze - losjes op het roemruchte RUR gebaseerde talkshow - kwamen de lokale lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart aan het woord. De presentatie was in handen van Arjan te Lintelo en zelf introduceerde ik zijn gasten op rijm. De opnamens worden vanaf 27 februari op de lokale omroep EVA uitgezonden.
 
 
januari
woensdag 29     
 
In Theater De Lieve Vrouw brengen we ons muzikale theaterprogramma´Voor jou en jij´.
Tekst, beeld en muziek zijn speciaal voor deze voorstelling gecomponeerd en eenmalig te
beleven in De Lieve Vrouw. De muziek van De Koffers is niet in een hokje te vangen en
beweegt zich van melodieuze loungemuziek via jazz tot Solution-achtige nummers.
Het concert draagt de titel "Voor jou en jij", net als de gelijknamige bundel van beide heren
die na afloop van het concert ook te koop zal zijn.

Arjen van der Linden heeft zich voor zijn gedichten laten inspireren door de 
kunstige smartphone
fotografie van Nico Brons. Een selectie van zijn fotografie hangt in het theatercafé van De Lieve Vrouw.
De poëzie van Van der Linden is zowel gevoelig als rauw.
 
Theater De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwestraat 13 te Amersfoort
Aanvang: 20.30 uur
 
februari
 
maandag 24        
 
Optreden tijdens het Grote Taal- en Cultuurdebat 2014 dat georganiseerd wordt door het
comite Literair Diner Amersfoort en in het teken zal staan van de gemeenteraadsverkiezingen. 
Verkiezingsprogramma's worden beoordeeld op taal en inhoudelijk staat de cultuurparagraaf centraal. 
Debat afgewisseld met een diner gemaakt en opgediend door leerlingen van het Leerhotel.
Leerhotel Het Klooster, Daam Fockemalaan te Amersfoort                       
Aanvang: 18.30 uur (inloop vanaf 18.00 uur)
 
woensdag 26
 
Om 15.00 uur onthult de Amersfoortse wethouder van Ruimtelijke ontwikkeling en Cultuur, Pim van den Berg, het door mij geschilderde en in opdracht gemaakte drieluik voor FortyFiveHigh.
 
maart
zaterdag 09         
 
Poëzie met orkest Wilskracht
ICOON Theater, Leeghwater 1-3 te Amersfoort (Vathorst)
Aanvang: 20.00 uur
 
april
maandag 14        
 
Literair Diner 'Voor jou en jij' door De Koffers en Nico Brons
Leerhotel Het Klooster, Daam Fockemalaan te Amersfoort
Aanvang: 18.30 uur (inloop vanaf 18.00 uur)
 
 
 
 
2013
 
Op zondag 15 december speelden we een voorproefje van ons programma `Voor jou en jij´ tijdens Gluren bij de buren op Voltastraat 13 te Amersfoort. De drie optredens werden druk bezocht. Nio Brons toverde de fotografie op het plafond, De Koffers speelde de eigen composities en naast de drums nam ik zelf ook de gedichten, geinspireerd op de foto´s, voor mijn rekening.
 
 
Op zondag 8 december opende ik de expositie `Het Verschil´van Floris en Hennie Schrijver 
in Galerie 1664. Een mooie locatie in het hart van onze binnenstad, wat al zo vele jaren een inspiratiebron is voor de tweelingbroers. Wat het verschil is in hun schilderstijl..... de blues of beter de blouse.
 
Op zondag 1 december presenteerden Nico Brons en Arjen van der Linden onder grote publieke belangstelling in Zandfoort aan de Eem de uitkomst van hun samenwerking: het boek 'Voor jou en jij'. Loungejazzformatie De Koffers, met Arjen op drums, speelde eigen werk waarbij de fotografie van Nico Brons op scherm werd gepresenteerd. De bijbehorende gedichten werden door Van der Linden voorgedragen. Na de eerste set werden de twee eerste exemplaren van dit kunstboek aangeboden aan de Amersfoortse wethouder van Cultuur, Pim van den Berg en Mathijs Bakker, algemeen directeur van de CSN Groep. De aanwezigen waren zeer enthousiast over de combinatie van beeld, muziek en poezie. Het boek werd niet alleen gepresenteerd, maar kon ook gekocht worden. In de limited editon bedraagt de prijs € 39,95 (gekartonneerd; 30 exemplaren) en in de gewone luxe gebonden versie bedraagt de prijs € 24,95.
 
 
 
Uitgenodigd door de organisatie van de Preek van de Leek, mocht ik op deze zondagmiddag 24 november in de door mijzelf gecomponeerde dienst voorgaan, als lekenpreker. Gehouden aan de opbouw van de liturgie bracht ik gedichten, onder andere Prego (voor mijn vader), De Verkering (Ode op Amersfoort) en het speciaal voor deze gelegenheid geschreven Op zoek. Mijn Preek ging over de Talenten. De zoektocht naar je talent, maar ook dat je voor echt succes ook durf en doorzettingsvermogen nodig hebt. Benut je talent is mijn boodschap en blijf niet doen wat je deed als je daar niet gelukkiger van gaat worden! De dienst werd opgeluisterd door mijn band Coverstory en we speelden onder andere Windows of Hope, Unchain my heart en You´ve got a friend. Precies zoals ik het heb gewild, werd het een swingende soulvolle dienst. Helaas is het maar eenmalig, voor mij dan.....
 
 

Maak een Gratis Website met JouwWeb