dichter

Een dichter moet een podium, anders verzandt hij in zolderkamerverzen die niet gelezen en gehoord worden. Daar is vroeg of laat de lol vanaf. De drijfveer ontbreekt dan om steeds weer door te gaan…

 

Daarom besloot ik in 2009 mee te dingen naar het Stadsdichterschap van Amersfoort voor de periode 2010-2012. Dat leek me de mooiste baan in de stad. Uit een selectie van dik 30 gegadigden kwam ik op de shortlist van 4. Wij moesten op het podium strijden om de eer met twee gedichten; een over Amersfoort en een vrije keuze. Het Amersfoortse gedicht heet `Hij zij het´ en het vrije gedicht `Angst´.

Ik won de strijd en genoot met volle teugen van mijn uiteindelijk 2 ½ jaar durende stadsdichterschap; een erebaan! Op 10-10-10, mijn verjaardag, bracht ik mijn officieel eerste boek uit: `Als was` (voor € 19,95 te koop). Een chique uitgegeven bundel met mijn schilderijen en gedichten.

Met fotograaf Nico Brons heb ik een tweede bundel gemaakt. Het betreft hier smartphonefotografie met poëzie, kunstfoto’s met de smartphone gemaakt door Nico en gedichten van mij. Wederom een prachtige uitgave getiteld "Voor jou en jij' (voor € 24,95 te koop). Dit boek met 25 gedichten en foto's is eind 2013 verschenen.

 

2016

Op 17 januari verschijnt mijn derde boek, een novelle met de titel Als Niets. Deze keer geen korte gedichten, maar poëzie als novelle. Een nieuw genre.

De hoofdpersoon in deze novelle trekt de voordeur achter zich dicht; hij wil niets meer bezitten. En dan begint feitelijk echt zijn leven ...

 

Een verhaal over leegte en inhoud, de zin en onzin van bestaan, opgehangen aan muziek, vrouwen en vooral drank; een verhaal vol onderkoelde humor, voortreffelijk in dichtvorm gegoten en dat leest als een trein (bron: Uitgeverij KONTRAST).

 

Nog steeds treed ik als dichter regelmatig op en heb me voorgenomen dat de rest van mijn leven te blijven doen; een topbaan!

Wil je iemand verrassen met een persoonlijk gedicht of heb je een speciale gelegenheid waar ik als dichter je evenement kan komen opluisteren, neem dan contact met mij op. Ik garandeer je een bijzondere ervaring.

De afgelopen jaren heb ik onder andere opdrachten uitgevoerd voor: Rabobank Amersfoort en omstreken - Gemeente Amersfoort - Archief Eemland - Literair Diner Amersfoort- Humanitas - Veldhuizen Beens Notarissen - Amersfoort Fotostad/033 Fotostad - Zin Café Leusden - Urban Wijland - Stichting Kunst in Amersfoort - Winterkwartier - ABNAmro Bank - Joriskerk - AMSUP/De Flint - Vrijwilligersprijs D66 Amersfoort/D-Cafe - Vrijmetselaarsloge Amersfoort - Proef Amersfoort - Willems Wondere Weiland - Amersfoort Jazz


 

 

 

 

`Als was` (2010)                                                                     `Voor jou en jij` (2013)

Op de volgende pagina`s tref je enkele van mijn gedichten. Sommigen staan in de bundel `Als was`. De gedichten zijn geschreven in de periode dat ik Stadsdichter van Amersfoort was.

ALS NIETS poëzie novelle

 

http://destadamersfoort.nl/deel-je-nieuws-artikel/dichter-arjen-van-der-linden-presenteert-als-niets-en-kondigt

 

Dichter Arjen van der Linden bracht op 17 januari zijn derde boek, de novelle Als Niets uit. Een nieuwe stijl van schrijven waarin het gedicht uitgesmeerd is over 110 bladzijden. Een vorm van poëtisch proza met raamgedichten. Nooit eerder bracht een schrijver zijn verhaal op deze wijze.

De hoofdpersoon in deze novelle verkoopt zijn huis gemeubileerd en trekt de voordeur achter zich dicht; hij wil niets meer bezitten. En dan begint feitelijk echt zijn leven. Het is de vraag of hij zijn nieuwe levensstijl vol kan houden of dat hij ten onder gaat. Allerlei verleidingen liggen op de loer...

Een verhaal over leegte en inhoud, vriendschap, loyaliteit, collegialiteit en eenzaamheid, over de zin en onzin van het bestaan, opgehangen aan muziek, vrouwen, achterdocht en drank; een verhaal vol onderkoelde humor, voortreffelijk in dichtvorm gegoten en dat leest als een trein. Vanaf nu in de boekhandels.

Met recht mag Arjen van der Linden (1956) een veelzijdig kunstenaar genoemd worden. Als dichter, kunstschilder en drummer houdt hij zich met drie edele disciplines bezig. Tussen 2010 en 2012 was hij stadsdichter van Amersfoort. Als niets is zijn derde bundel. Verschenen bij Uitgeverij KONTRAST

Maak een Gratis Website met JouwWeb